Névnap

Köszöntjük
Vilma
nevű látogatóinkat.

eMagyarország

A honlap látogatóinak száma: 145621

Név: Gazdikné Bahóber Edit Judit

2009. július 16-tól ITT (PL-1447) tanúsítvánnyal rendelkezik.

Ügyfélfogadás helyben:

  • Kedden: 16.00 – 18.00,

Ügyfélfogadás Nagybakónaki Idősek Klubjában:

  • Hétköznap: 7.00 – 15.00,

Az eTanácsadó program bemutatása.

Idézet az Információs Társadalmi Tanácsadói alapismeretek eTanácsadóknak című könyv előszavából:

„Az információs társadalom fejlesztése, a számítógép- és internet használatának elterjesztése kiemelt fontossággal bír hazánk számára mind versenyképességünk, mind az esélyegyenlőség megteremtése szempontjából. A személyi számítógép, az internet és a különféle digitális eszközök a mindennapi élet részévé váltak, átformálva a kapcsolattartást, a kormányzati munkát, az oktatást, az egészségügyet, a kereskedelmet és az élet számos egyéb területét.

A lakossági számítógép- és internet-használatot tekintve Magyarországnak előrelépésre van szüksége, hiszen a felnőtt lakosság körében a sem számítógépet, sem internetet nem használók aránya még mindig jelentős. Kutatások egyértelműen bizonyítják, hogy az internethasználat gátja napjainkban leginkább a használati tudás és a motiváció hiányában keresendő.

Az információs társadalomi esélyegyenlőség növelése érdekében a kormányzat 2003-ban elindította az eMagyarország Programot, melynek fő eleme az első szakaszban a közösségi internet hozzáférési helyek – az eMagyarország Pontok – hálózatának létrehozása volt. Az évek tapasztalatai megmutatták, hogy a Pontok hatékony működéséhez, a számítógép- és internethasználattól távolmaradók bevonásához szükség van olyan szakképzett tanácsadókra, akik segítenek az állampolgároknak a megfelelő tudás elsajátításában, az informatikai eszközök használatában és az elektronikus közigazgatás szolgáltatások igénybe vételében. Ennek támogatására indult meg 2007-ben az eTanácsadói rendszer kiépítése, amely a zömében közösségi szolgáltató intézményekben levő eMagyarország Pontok működését segítő szakemberek képzését és egy segítő hálózat kiépítését jelenti.”

Az eTanácsadó feladata.

Idézet az eMagyarország honlapjáról:

„Az eTanácsadók (köz) szolgáltatásokat nyújtanak, ezzel kiszolgálják a hátrányos helyzetű kistelepülésen élőket, segítik a helybenmaradást, hozzájárulva a kistelepülések versenyképességéhez.

Az eTanácsadók feladatköre:

  • Hozzájárul az eSzolgáltatások használatához és biztosítja azokat.
  • Megismerteti a lakossággal az elektronikus ügyintézés lehetőségeit és annak előnyeit.
  • Népszerűsíti a szolgáltató állam feladatait.
  • Továbbadja a megszerzett ismereteit.
  • Proaktív és megfelelő attitűddel rendelkezik.
  • Folyamatosan képzi magát bővíti ismereteit.”

Az eTanácsadó a település eMagyarország Pontján fogadja ügyfeleit és a lakosság teljes körének nyújtja szolgáltatásait.